Recenzia alebo „Prvá skúsenosť s náradím Fiskars UP86 (115560)“

Už dlhšie som poškuľoval po teleskopickom náradí, ktoré by mi umožňovalo dosiahnuť na vyššie konáre bez potreby rozkladať rebrík. Na trhu sú rôzne multifunkčné nožnice, respektíve pílky. Pri tých lacnejšich ma nepresvedčil lankový systém a nedostatočný výsuv. Pri iných zas nestabilita náradia v tyči a celkové prevedenie.

Fiskars UP86

Fiskars UP86 je jednúčelové náradie - teleskopické nožnice. Podľa návodu na použitie majú dosah až 6 metrov - merané je to ale aj s výškou používateľa 🙂 . Otočná hlava ja vynikajúco sprevodovaná, odstrihnutie zabezpečuje ťah plochej pásky a klasickej reťaze ako poznáme z bicykla. Strihacia hlava umožňuje náklon v rozsahu 230 stupňov. Mne sa osvedčil ako univerzálny 45 stupňový uhol. Myslím, že je nepraktické meniť nastavenie pre každý konár. Daňou môžu byť nedorezky, pahýle, ktoré je vidno až keď odstúpite od stromu, aby ste zhodnotili výsledok. Každopádne zmena uhla je jednoduchá, uzamykací mechanizmus ON-OFF. Všimol som si, že pri kontakte s inými konármi sa ľahko samovoľne odomkne.

Fiskars UP86

Váhovo patria tieto nožnice k špičke - pomer výšky až 6 metrov a váhy 1900 gramov je fantastický. Samozrejme aj napriek týmto hodnotám môžte očakávať fitnes pre Vaše ramená a stuhnutý krk.

Nožnice prestrihnú až 3 cm hrubý konár a to celkom hravo. Na výber máte z dvoch možností ťahu - žltou guličkou na konci tyče - to pre prípad maximálnej výšky. Ale klasickú rúčku pre štandardné nastavenie. Ostatná možnosť je tou lepšou v prípade hrubšieho priemeru, spodok tyče si viete zaprieť o stehno a celou silou potiahnuť rúčku. Ramená sa Vám poďakujú.

Môžem s kľudnou dušou doporučiť tento produkt širokej škále používateľov. Prácu hravo zvládnu aj dámy. Len treba mať na pamäti dve veci - tyč má 240 cm, tak aby Vám netrčala pri prevoze autom z okna, a strihanie s týmto "fiskarsom" je návykové ?